Cena 13,12 PLN
do nabycia od zaraz w Szara Cegła
Wszystko zaczęło się od Stadionu X-lecia, niedzielnych
śniadanioobiadów w wietnamskich budkach i przyjemności czerpanej ze
spędzania czasu z niesamowitymi ludźmi przy stole z pysznym jedzeniem.
Od poznawania zupełnie nowych, niespodziewanych smaków i oswajania
innych światów. A gdy na jakiś czas zabrakło miejsca do spotkań, zaczęło
się eksperymentalne gotowanie w domowym zaciszu. I powstał blog o
kulinarnym szaleństwie i miłości do azjatyckich specjałów.
Ponieważ poza gotowaniem naszą pasją są książki (także kucharskie:-),
od jakiegoś czasu chodziło nam po głowie, żeby przynajmniej części
przepisów nadać papierową formę. Pomysł miał być nietuzinkowy i tak
pojawiły się kartki pocztowe w obwolucie.
Pocztówki są sprytne, nie zajmują zbyt wiele miejsca i nie robią
wielkiej dziury w budżecie. A przede wszystkim można się nimi łatwo
podzielić, podobnie jak jedzeniem, co jest chyba największą
przyjemnością w gotowaniu.
Nasze kartki to 20 niezależnych przepisów na potrawy kuchni
azjatyckiej, wśród których wielu smakoszy znajdzie coś dla siebie. Jest
kwaśna zupa rybna, tofu, wołowina w różnych odsłonach, japońska
wieprzowina, kambodżański amok z kurczaka, chrupiące ogórki z Tajwanu i
wiele innych.
Każda pocztówka to pyszne zdjęcie, precyzyjnie wymierzone i
sprawdzone składniki oraz przetestowany sposób przygotowania. Na
obwolucie - dla mniej wtajemniczonych - niezbędnik azjatyckiego
kucharza, czyli 18 najbardziej potrzebnych rzeczy, by móc gotować
zgodnie ze sztuką :-).
Mamy nadzieję, że nasza nietypowa książeczka będzie źródłem
przyjemności w niejednym domu. Aby móc się nią cieszyć, wystarczy
wypełnić i wysłać dostępny obok formularz zamówieniowy.
Życzymy wszystkim mnóstwa wspaniałych i niezapomnianych chwil w kuchni i przy stole.
polecamy blog:
http://slodkokwasna.pl/
czwartek, 13 grudnia 2012
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz