czwartek, 13 grudnia 2012

Szara premiera czyli 13.12 - 13,12 za słodkokwaśny przewodnik kulinarny

Cena 13,12 PLN
do nabycia od zaraz w Szara Cegła


 

Wszystko zaczęło się od Stadionu X-lecia, niedzielnych śniadanioobiadów w wietnamskich budkach i przyjemności czerpanej ze spędzania czasu z niesamowitymi ludźmi przy stole z pysznym jedzeniem. Od poznawania zupełnie nowych, niespodziewanych smaków i oswajania innych światów. A gdy na jakiś czas zabrakło miejsca do spotkań, zaczęło się eksperymentalne gotowanie w domowym zaciszu. I powstał blog o kulinarnym szaleństwie i miłości do azjatyckich specjałów.
Ponieważ poza gotowaniem naszą pasją są książki (także kucharskie:-), od jakiegoś czasu chodziło nam po głowie, żeby przynajmniej części przepisów nadać papierową formę. Pomysł miał być nietuzinkowy i tak pojawiły się kartki pocztowe w obwolucie.
Pocztówki są sprytne, nie zajmują zbyt wiele miejsca i nie robią wielkiej dziury w budżecie. A przede wszystkim można się nimi łatwo podzielić, podobnie jak jedzeniem, co jest chyba największą przyjemnością w gotowaniu.
Nasze kartki to 20 niezależnych przepisów na potrawy kuchni azjatyckiej, wśród których wielu smakoszy znajdzie coś dla siebie. Jest kwaśna zupa rybna, tofu, wołowina w różnych odsłonach, japońska wieprzowina, kambodżański amok z kurczaka, chrupiące ogórki z Tajwanu i wiele innych.
Każda pocztówka to pyszne zdjęcie, precyzyjnie wymierzone i sprawdzone składniki oraz przetestowany sposób przygotowania. Na obwolucie - dla mniej wtajemniczonych - niezbędnik azjatyckiego kucharza, czyli 18 najbardziej potrzebnych rzeczy, by móc gotować zgodnie ze sztuką :-).
Mamy nadzieję, że nasza nietypowa książeczka będzie źródłem przyjemności w niejednym domu. Aby móc się nią cieszyć, wystarczy wypełnić i wysłać dostępny obok formularz zamówieniowy.
Życzymy wszystkim mnóstwa wspaniałych i niezapomnianych chwil w kuchni i przy stole.


polecamy blog:
http://slodkokwasna.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz